Kesintisiz 78 gün süren sokağa çıkma yasağının ardından SES,TTB, İHD, TİHV, MHD,Diyarbakır Barosu ve Gündem Çocuk örgütlerinden oluşan bir heyetle Cizre’deydik!

Facebook
Twitter
WhatsApp

14 Aralık 2015 tarihinde başlayan ve kesintisiz 78 gün süren sokağa çıkma yasağının ardından 06-03-2016 ve 07-03-2016 tarihlerinde SES,TTB,İHD,TİHV,MHD,DİYARBAKIR BAROSU,VE GÜNDEM ÇOCUK Örgütlerinden oluşan bir heyetle   Cizre’ye gidildi. Heyete Eş Genel başkanımız Gönül Erden, Genel Sekreterimiz Birsen Seyhan, SES Diyarbakır Şube Eş başkanı Selma Atabey, Diyarbakır şube üyemiz Recep Oruç ve SES Şırnak Şube yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Heyet toplu olarak Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız’la görüşme yaptıktan sonra incelemelerde bulunmak üzere ziyaretlerde bulundu. Sağlık heyeti olarak ilk önce Cizre Devlet Hastanesinde çalışan arkadaşlarımız ziyaret ederek yaşananlar hakkında bilgi alışverişinde bulunduk. Yaşanan ve devam eden baskıya rağmen sağlık çalışanları canla-başla sağlık hizmeti vermekte ve yaşanan sürecin yaralarını sarmaya çalışmaktadırlar. ASM’lerde çalışan arkadaşlarla da sohbet ettikten sonra ilçedeki özel sağlık kurumları ve belediyenin açtığı BİŞENG sağlık merkezini ziyaret ettik.

30 aralık 2015 günü yaşadığı sokakta yaralı bir kadına müdahale etmek isterken özel harekatın keskin nişancıları tarafından katledilen arkadaşımız Abdülaziz Yural’ın ailesine taziye ziyaretine gittik.

Yapılan bu ziyarette heyetimizin gözlemlerine ilişkin daha geniş bilgilendirmeyi önümüzdeki günlerde basın ve kamuoyu ile paylaşacağız.

652

 

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]