Toplumsal Barışın Sağlanması ve Ölümlerin Son Bulması İçin Barış Demeye Devam Edeceğiz!

Facebook
Twitter
WhatsApp

Diyarbakır Çınar İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bombalı araçla düzenlenen saldırıdan saatler sonra Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan açıklamada saldırıya uğrayan lojmanda kalan biri 5 aylık bebek 2 polis yakınının öldüğü, lojmanın yanında bulunan ve çöken evde ise 2’si çocuk 3 kişinin hayatını kaybettiği, 6’sı polis, 8’i polis yakını olmak üzere toplam 39 kişinin yaralandığı belirtilmiştir. Valiliğin açıklamasının ardından yaralı olan polis yakınlarından biri daha hayatını kaybetmiştir. Hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifa diliyoruz. Daha fazla ölüm olmasını istemiyoruz. Savaş ortamında sivillerin hedef alınmaması noktasındaki hassasiyetimizi bir kez daha vurguluyoruz.

Yaşatmak, daha iyi koşullarda ve eşit biçimde yaşatmak için çalışan biz sağlık ve sosyal hizmet emekçileri, sokağa çıkma yasaklarının derhal kaldırılmasını, artık daha fazla can kaybı ve ihlal yaşanmaması adına savaş politikalarına son verilmesini, olağan dışı hukuksuz uygulamaların bir an önce sonlandırılmasını istiyoruz.

Sokağa çıkma yasakları ile tırmandırılan savaş politikaları nedeniyle aylardır çoğu çocuk çok sayıda insan hayatını kaybetmiş, sağlık hizmetleri durma noktasına gelmiş ve çok zor koşullar altında hizmet vermeye çalışan sağlık emekçileri siyasi iktidar ve onun medyası tarafından hedef tahtasına konulmuş ve üç üyemiz öldürülmüştür. Başta çocuklara yönelik şiddet olmak üzere her türden şiddet ve baskı sarmalı tüm toplumu neredeyse esir almış durumdadır. Böyle bir ortamda demokratik hakları kullanmak, herkes için insan onuruna yakışır çalışma ve yaşam koşulları talep etmek giderek imkânsızlaşmaktadır. Cezasızlık, baskı, sansür ve linç kampanyaları ile hukuksuzluk paralel biçimde derinleştirilmektedir. Halklar, emekçiler, kadınlar ve çocuklar üzerinde yoğunlaşan baskı ve şiddet, geri döndürülmesi ve onarılması imkânsız toplumsal yaralara ve düşmanlığa sebep olmaktadır.

İhlallerin ve savaş politikalarının derhal sonlanması için Sağlık ve Sosyal Hizmetler Emekçileri Sendikası olarak çok sayıda sağlık emek ve meslek örgütüyle bir araya gelerek çeşitli girişimlerde bulunduk, bu girişimlerimizi yaygınlaştırarak toplumsal barışın sağlanması adına elimizden geleni yapacağız. Bu kirli savaşın bir parçası olmayı en başından beri reddettik, reddetmeye de devam edeceğiz.

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]