İşten çıkarılan Dev Sağlık İş Merkez Yöneticisi Mustafa Hotlar’ın açtığı standa düzenlenen ülkücü saldırı ÇÜ Balcalı Hastanesinde protesto edildi.

Facebook
Twitter
WhatsApp

Maaşları geç yatırıldığından 7 Ağustos’ta eylem yaptıkları için işten atılan Dev Sağlık İş Merkez Yöneticisi Mustafa Hotlar’ın işe geri dönmek için açtığı standa kadar uzanan ülkücü saldırı ÇÜ Balcalı Hastanesinde basın açıklaması ile protesto edildi. Dev-Sağlık İş, SES, ÇÜ Öğretim Elemanları Derneğinin yaptığı açıklamada büyük çoğunluğu dışarıdan gelen ülkücülerin kimlik kontrolü ile öğrencilerin alındığı üniversiteye girdiğini söyledi. Emekçiler, güvenlik gerekçe gösterilerek öğrenciler kimlik kontrolü ile kampüs içerisine alınırken 6 otobüs polis ve yüzlerce ÖGB’nin bulunduğu gün ülkücülerin ellerinde sopalarla kampüse girdiğini ve dolaştığını ifade etti.

Öğretim Elemanları Derneği Başkanı Sedat Türkmen, darbedilen onlarca öğrencinin ve işçinin güvenliğini sağlayamadığını belirterek olay sabahı kontrolsüz geçtiği iddia edilen grubun nasıl ve kimler tarafından geçirildiğini sordu. Rektörlüğü acil önlemler almaya çağıran Türkmen, taşeron işçilerin haklı eyleminde sonuna kadar yanlarında olduklarını söyledi.

Dev Sağlık İş adına konuşan Çukurova Bölge Başkanı: Hüseyin Türkmen, zor bir dönemde direniş sürdürdüklerini belirterek “”Ülkemizin ve Ortadoğu’nun kan gölüne döndüğü bu günlerde emeğimize sahip çıkmanın aynı zamanda eşitlik, özgürlük mücadelesine de sahip çıkmak olduğu bilinciyle mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi. (Adana/EVRENSEL)

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]