SES BATMAN Şubenin de üyesi olduğu Batman Demokrasi Platformunun basın açıklaması metni:

BASINA VE KAMUOYUNA

Bilindiği gibi 7 Haziran seçimlerinden bu güne kadar bütün şiddeti ile devam eden ve gün geçtikçe dozunu arttırdığına bizzat şahit olduğumuz şiddet ve kaos ortamı sonucu bu süreçteki gelişmelerden duyduğumuz kaygıyı ve devam eden hukuksuzlukları paylaşmak adına toplanmış bulunuyoruz.

Son süreçte bölgede sanki sıraya konmuşçasına her hafta bölgenin bir ilçesi kuşatma altına alınarak her türlü hukuksuzluk ve sivil olup olmadığına bakılmaksızın bölge halkına yönelik fütursuzca uygulanan devlet şiddetine şahit oluyoruz. Kamu düzeni bahanesi ile hiçbir hukuk devletinde örneğine rastlayamayacağınız şekilde uygulanan bu şiddetin halklar nezdinde hiçbir haklı ve geçerli yanı olamaz ve yoktur.

7 Haziran seçimleri öncesinden başlayarak başta cumhurbaşkanı ve AKP çevresi tarafından bilinçli bir şekilde havuz medyasının da özel katkıları ile tırmandırılan şiddet ve kaos ortamı bu gün geldiğimiz noktada halklar arasında da artık geri dönülemeyecek bir eşikte devam etmektedir. Türkiye halklarının eşit, özgür ve tam demokratik bir ülke için dile getirdiği taleplerin görmezden gelinerek, yaratılan şiddet ve korku ikliminin iktidar olma süresini uzatabileceğini iyi anlayan AKP bunu sonuna kadar kullanmıştır. 1Kasım seçimlerinde bu amacına ulaşmış olmasına rağmen devam eden kirli savaş ve yapılan açıklamalar bu savaş ortamını sona erdirmesi konusunda hiçbir adımın da atılmayacağını gösteriyor.

Son olarak daha önce de defalarca hukuksuz bir şekilde sokağa çıkma yasaklarının ve hak ihlallerinin yaşandığı SİLVAN da bu gün 11. Gününe giren ve aralıksız bir şekilde devam eden sıkıyönetim dönemlerinden kalma sokağa çıkma yasağı ile sadece üç mahallede değil etkisi bütün Silvan’a ve bölgeye yayılan ve bütün şiddeti ile sivil veya değil hiçbir ayrım gözetmeksizin uygulanan Devlet şiddeti sonucu 10’dan fazla yurttaşımızın yaşamını yitirmesi ve yine halkın ev ve işyerlerinin kullanılamayacak şekilde tahrip edilmesi, duyarlı kesimlerin Silvan yönelik bütün girişimlerine şiddet yolu ile engel olunması kabul edilebilir değildir. Dün Silvanda bulunan HDP eş genel başkanı ve vekillerine yönelik saldırılar da bizlere bu ülkedeki cezasızlığın güya güvenlik güçlerinde halka ve temsilcilerine yönelik tavrın ne kadar hukuksuz ve pervazsızca ortaya konduğunu bir kez daha ortaya koymuştur.

Bütün bu yaşananlar halkların ve tarihin hafızasında yerini almıştır. Bu şiddet ortamının bu şekilde pervazsızca ve kin güdülerek uygulanıyor olması halklar arasındaki birlikte yaşam duygularında telafisi olmayan büyük kopuşlara ve her geçen gün daha vahim bir hal alan büyük ayrışmalara zemin hazırlamaktadır.

Bizler batman demokrasi platformu olarak bölgede on yıllardır sürdürülen fakat hiçbir sonuca ulaşılamayan özelde Silvan’da genelde bütün bölgede sürdürülen bu savaş haline onurlu bir ortak yaşamı yaratmak ve halklar arasındaki bağları güçlendirmek adına derhal son verilmesi gerektiğini ve uygulanan güvenlik politikalarından vazgeçilmesinin hayati önemde olduğunu bütün kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz.

Son olarak silvan’da süren kuşatmaya tepkimizi göstermek ve Silvan halkının yanında olduğumuzu belirtmek adına batman demokrasi platformu bileşenleri ile güçlü bir şekilde yarın 14/11/2015 silvana giderek demokratik tepkimizi orada da dile getireceğiz.

 

BATMAN DEMOKRASİ PLATFORMU

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]