BATMAN; TAHİR ELÇİ’Yİ KATLEDENLER ONU AÇIKÇA HEDEF GÖSTERENLERDİR. TANIYOR VE LANETLİYORUZ.

Facebook
Twitter
WhatsApp

Bu gün Diyarbakır’ın sur ilçesinde silahlar sussun barış olsun hiç kimse ölmesin demek için Diyarbakır barosu tarafından yapılan basın açıklaması sonrası uğradığı silahlı saldırı sonrası barışın elçisi sayın Tahir ELÇİ’nin katledilmesini lanetlemek için burada toplanmış bulunmaktayız.

Bildiğiniz gibi katıldığı bir televizyon programında PKK terör örgütü değildir dediği için yani düşüncelerini özgürce ifade ettiği için birçok çevre tarafından hedef gösterilen, hakkında linç kampanyaları düzenlenen açık bir şekilde tehdit edilen ve en son hakkında yasal işlem başlatılarak yedi buçuk yıl hapis istemi ile yargılanan Sayın ELÇİ tıpkı Hrant DİNK gibi bu gün Diyarbakır meydanında katledilmiştir.

Bütün bu yaşananlar bu ülkede hukuksuzluk ve cezasızlığın vardığı noktayı bizlere bir kez daha acı bir şekilde göstermiştir. Bunlar ile yapılmak istenilenin toplumun bir bütünen reflekssiz ve tepkisiz kılınma çabası olduğu bizler tarafından bilinmektedir. Devlet kademesinin en tepe noktasından başlayarak aşağılara kadar, yandaş basının da büyük desteği ile yürürlüğe konan şiddet ve kaos ortamının ve söylemlerinin bir sonucu olarak bundan güç alarak bölgede her türlü şiddeti yapabileceği kudretinde olduğunu düşünenlerin bölgedeki katliamlarına bir yenisini daha eklediklerine bütün Türkiye ve dünya kamuoyu hep birlikte bir kez daha şahit olduk.

Başta kürt halkı olmak üzere bütün ülkedeki onurlu bir barıştan yana tavır alan bütün kesimlerin taleplerine rağmen rant ve iktidar için ülkeyi içte ve dışta savaş ve kaos ortamına sürükleyen AKP hükümetine buradan açıkça çağrı yapıyoruz. Yeter artık ateşle oynamayın, Körüklediğiniz bu ateş herkesi yakıyor. Bizler onurlu bir barıştan yana eşit yaşamı savunan demokrasi güçleri olarak söylüyoruz ki sayın Tahir ELÇİ’yi katlederek barış savunucularını ve bizleri susturamaz ve sindiremezsiniz. Nefes aldığımız her an onurlu bir barışı haykıracağımızı bilmenizi isteriz.

Son olarak bu gün yaptığı basın açıklamasında; Nice savaşlar gördüm, nice ihanetler gördüm, tarihin hiçbir döneminde beni ayağımdan vurmadılar, diyerek dört ayaklı minareye yapılan saldırıyı kınayacak kadar naif ve duyarlı Sayın Tahir ELÇİ’yi tarihi dört ayaklı minarenin ayakları altında kafasından vurarak katleden zihniyeti bir kez daha buradan lanetliyor ve anısını mücadelemizin her anında yaşatacağımızın sözünü veriyoruz

BATMAN DEMOKRASİ PLATFORMU

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]