SES Samsun Şube Başkanı Özgür Ulu, Ankara’da hayatını kaybedenler anısına aldıkları grev kararına katılan personele disiplin soruşturması açtığı gerekçesiyle OMÜ Tıp Fakültesi yönetimini kınadıklarını söyledi.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Samsun Şube Başkanı  Özgür Ulu ve üyeleri OMÜ Tıp Fakültesi önünde basın açıklaması düzenledi. Ulu, Ankara’daki bombalı saldırıda hayatını kaybedenler için aldıkları grev kararına katılan personele disiplin soruşturması açtığı gerekçesiyle OMÜ Tıp Fakültesi yönetimini kınadıklarını açıkladı.

UMRUMUZDA DEĞİL
Ulu Ankara’daki bombalı saldırı olayının ardından mitingi düzenleyen örgütler KESK, DİSK,  TMMOB ve TTB olarak yaşamını kaybedenlerin anısına 12-13 Ekimde grev kararı alarak uyguladıklarını belirterek, “Tıpkı bu katliamda gerekli önlemleri almayan zihniyet gibi Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi yönetimi de bu katliama bakış açısını greve katılan arkadaşlarımıza disiplin soruşturması açarak göstermiştir. Omü yönetimini açmış olduğu disiplin soruşturmaları nedeniyle kınıyoruz. Arkadaşlarımızın son derece insani talepler ile alanlara çıktığı gün katledilmelerinden daha büyük bir bedel olamaz. Bundan dolayıdır ki açtığınız disiplin soruşturmaları ve vereceğiniz disiplin cezaları umurumuzda değildir. Ancak sizler ülke tarihinin en büyük katliamının yasını tutanlar için açtığınız soruşturmaların utancı ile yaşayacaksınız” dedi.

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]