Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sağlık emekçileri yemek hizmetinin her geçen gün kötüleşmesi üzerine boykota gitti.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yemekhane işletmesinin dört ay önce taşeron şirkete verilmesiyle sorunlar başladı. Yemekhanede önce yemek porsiyonları küçüldü, ardından sağlıklı beslenme koşulları kötüleşti. Son olarak bir yemeğin içinden hamam böceği çıkması üzerine hastanenin emekçileri tepki gösterdi ve SES’in çağrısıyla yemekhane boykotu başlatıldı.

Baskıya karşın boykota yüksek katılım

Hastane yönetiminin sağlık emekçilerinin yanına gelerek boykota katılmama ve yemek yeme çağrısı yapmasına karşın boykota büyük oranda katılım gerçekleşti. Hekiminden taşeron işçisine, hemşiresinden sağlık teknikerine kadar hastanenin hemen hemen tüm bileşenlerinin katıldığı boykot kapsamında yemekhane önünde simit ve çaylarıyla bir basın açıklaması gerçekleştirildi.

‘İnsanca bir yemek istiyoruz’

Açıklamayı yapan SES Muğla Şube Başkanı Fatma Yarış, yemeklerin düzelmesi için sabretmelerine ve talep iletmelerine karşın beslenme koşullarının her geçen gün daha da kötüleştiğini kaydetti. Gecesiyle gündüzüyle, nöbetiyle vardiyasıyla fedakarca hizmet sunan sağlık emekçilerinin insanca, temiz bir yemeği hak ettiğini belirten Yarış, daha iyi bir sağlık hizmeti sunmak ve iş motivasyonunu sağlamak için taleplerinin karşılanmasını istedi.

Taşeron sistemine tepki

Seçim sathı mahalie girilen bu günlerde hemen her partinin seçim beyannamelerinde taşeronluğun kaldırılması veya iyileştirilmesi yer alırken, diğer taraftan mevcut hizmetlerin halen taşerona verilmesini anlamak mümkün değildir” diyen Yarış, bir an önce yemek koşullarının düzeltilmesi için yetkilileri göreve davet etti.

Sendika.Org/ Muğlamugla_ses_boykot_1

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]