DİSK, KESK, TMMOB ve TTB’li kadınlar 10 Ekim’de Ankara’da gerçekleşecek olan mitingde “Savaşa inat, barış hemen şimdi” demek için kadınlara çağrı yaptı.

10 Ekim’de Ankara’da gerçekleşecek olan Emek, Barış, Demokrasi Mitingi için DİSK, KESK, TMMOB ve TTB’li kadınlar, savaşın en çok kadınların canını yaktığını belirterek kadınlara çağrı yaptı. KESK Genel Merkezi’nde yapılan basın toplantısında açıklamayı KESK Kadın Sekreteri Gülistan Atasoy gerçekleştirdi. “Savaşın bedelini daha çok biz kadınlar ödüyorsak o halde barışın mücadelesini en çok bizim vermemiz gerekiyor” diyen Atasoy, şöyle konuştu:

Hakikati arayan biz kadınlar sözümüzü ve eylemimizi birleştirdik. Yaşadığımız bu ortaçağ karanlığıyla mücadele etmek için birlik ve beraberliğimizin şart olduğunu biliyoruz. Kadın, erkek, genç, yaşlı hepimiz demokrasi ve gerçek bir barış istiyoruz bu kadar açık ve yalın…

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB’li kadınlar olarak sorumluluk almaya hazır olduklarını ifade eden Atasoy açıklamayı “Bu bizim savaşımız değil” vurgusuyla birlikte şu sözlerle tamamladı:

Çünkü biz yaşamı savunuyoruz. Onurlu bir barışın inşası için mücadele ediyoruz.

Çünkü biz savaşın bir halk sağlığı sorunu olduğunu ve sağlık için ilk önce barışın sağlanması gerektiğini çok iyi biliyoruz.

Çünkü biz 400 vekil verseydiniz bunlar olmazdı diyenlerin, aslında tek adamla ülkeyi yönetmek için savaş senaryoları hazırladığını çok iyi biliyoruz. Bunun cevabını kadınlar olarak verdik yine vereceğiz.

Çünkü biz 90’lı yılları aşan bu savaş ortamının son bulması için mücadele eden kadınlarız.

Bunun için 10 Ekim 2015 Cumartesi günü ‘Savaşa inar, barış hemen şimdi’ şiarı ile Ankara’da bu ülkenin bütün demokrasi güçleri ile birlikte, yüreği barıştan yana atan kadınlarla, Emek, Barış, Demokrasi Mitingi’nde siz sevgili kadınları aramızda görmek istiyoruz. Ankara’da kadınlar olarak buluşup sözlerimizi ve yüreklerimizi bir edelim ve zalime karşı mücadelemizi dünyaya duyuralım.

Sendika.Org/ Ankara

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]