ÖNEMLİ DUYURU: CİZRE İÇİN GÖNÜLLÜ SAĞLIKÇI ÇAĞRIMIZ BULUNMAMAKTADIR!

Facebook
Twitter
WhatsApp

Sosyal medya aracılığıyla yaygınlaştırılan ve “Cizre’de sağlık emekçisine acil ihtiyaç bulunuyor” iddiasıyla paylaşılan haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Genel merkezimiz ya da şubelerimizin böyle bir çağrısı bulunmamaktadır. Sağlık emekçilerine acil ihtiyaç duyulması durumunda bunu her zaman kamuoyu ile paylaşmaya özen gösterdik.

Kısaca özetlersek var olan durum şudur: Sağlık Bakanlığı Cizre’de çalışan sağlık emekçilerinin güvenliğini kesinlikle kendine dert edinmemekte, halihazırda orda bulunan ve ölüm riski altında çalışan sağlık emekçilerinin ve tüm halkın güvenliğinin sağlanması için uğraşmak yerine Cizre dışından gönüllü sağlık emekçisi aramaktadır.

Cizre’deki bütün sağlık emekçisi arkadaşlarımızın hepsi yerindedir ve çalışmaya hazırdır, ancak polis baskısı ve yoğun şiddet altında çalışmaları mümkün olmamaktadır. Çatışmanın başladığı ilk 3 gün hastanede nöbetçi olan arkadaşlarımız devletin kolluk güçleri tarafından darp edilmiş, bu arkadaşlarımızın kafasına silah dayanmış ve öldürülmekle tehdit edilmişlerdir. SES olarak Sağlık Bakanlığı ile görüşme taleplerimiz ısrarla geri çevrilmiştir. Elbette dünden bugüne her yerde gönüllü olarak çalıştık bundan sonra da çalışacağız. Cizre’de de halkımızın  sağlık hizmetine erişiminin önündeki bütün engellerin kaldırılması ve sağlık hakkının ve yaşam hakkının daha fazla ihlal edilmemesi için mücadelemizi sürdüreceğiz. Gerektiğinde ve koşullar bunu mümkün kıldığında gönüllü arkadaşlarımızla orada olacağız. Savaşın yarattığı tahribatı bir nebze olsa gidermekten asla kaçınmadık ve kaçınmayacağız.  Toplumsal barışın sağlanması için üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmek her zaman önceliğimiz olmaya devam edecektir.

SES EŞ GENEL BAŞKANI

GÖNÜL ERDEN

SES EŞ GENEL BAŞKANI

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]