Çrş, 16 Eylül 2015

17 Eylül 2015 Perşembe günü, sermaye sözcüleri/işveren kurumları (TOBB, TÜSİAD, MÜSİAD, TİSK) çağrısı ve öncülüğünde, bu kurumların yedekçisi konumuna düşen, emeğin temsilcisi olduklarını iddia eden TÜRK-İŞ, HAK İŞ, MEMUR SEN, TÜRKİYE KAMU SEN gibi konfederasyonlar, TBB, TESK, “TERÖRE HAYIR, KARDEŞLİĞE EVET” mitingi yapacaklar.

Perşembenin Gelişi Çarşambadan Bellidir!

Bir kısmı varlığını siyasal iktidara borçlu bu yapıları daha önceki icraatlarında da biliyoruz.

17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda, Gezi direnişinde  “istikrar ve huzur” yalanlarının ardına sığınarak otoriter faşizan düzenin yanında saf tutmalarından, geçici başbakan Davutoğlu’nun çağrısıyla bir araya gelerek alelacele  “arkanızdayız” açıklamaları yapmalarından tanıyoruz.

Bugün ise demokratik her türlü kurum ve süreci askıya alan, saray darbesi ile fiilen yeni rejimi inşa etmeye çalışan cumhurbaşkanı ve AKP, her seferinde yaptıklarının ve yaşananların sorumluluğunu üslenmeyerek, aklanma ve 1 Kasım seçimlerine dönük oy tahkimi için, bu kurumları tekrar göreve çağırmaktadır.

Kendi iktidarları için ülkenin çocuklarını birbirine öldürten savaş politikalarının halk üzerinde yarattığı AKP-cumhurbaşkanı karşıtlığını yumuşatmak, yarattıkları linç havasıyla halka birbirini boğazlatmaya çalışmak ve açık ifadeyle 400’ü verin yoksa kaostan kurtulamazsınız, bize mahkumsunuz demektir. İşte 17 Eylül Perşembe günü yapılacak miting bu mahkumiyeti perçinlemek için yapılmaktadır.

SERMAYE ve İŞÇİ-MEMUR KONFEDERASYONLARI ELELE!

Sermaye ve temsilcisi kurumların Cumhurbaşkanının ve AKP’nin arkasına dizilmesini ANLARIZ! Sermaye kendi çıkarları neyi gerektiriyorsa onu yapar. Tıpkı bu miting gibi.

Kendini işçi ve emekçi temsilcisi zanneden KONFEDERASYONLAR,

İşçi ve emekçilerin hakları gasp edilirken NEREDEYDİNİZ?

İşçi cinayetleri işlenirken ve işlenmeye devam ederken NEREDESİNİZ?

Beypazarı’nda mevsimlik tarım işçileri linç edilirken NEREDEYDİNİZ?

Daha dün Bolu’da inşaat işçileri yakılmaya çalışılırken NE YAPIYORDUNUZ?

Cizre’de 8 gün sokağa çıkma yasağı konulurken, sağlık emekçileri güvenlik güçleri tarafından darp edilirken, keskin nişancılarla yaşamları ellerinden alınırken, ambulanslar taranırken NEREDEYDİNİZ?

18 bin lirası olmadığı için Dağlıca’da yaşamını kaybeden yoksul halk çocukları askerler için timsah gözyaşları dökerken, ama AKP’yi ve hukuk dışı uygulamalarını ve 400 vekil için düğmeye bastığı savaşı haklı görmekten ve savunmaktan başka NE YAPTINIZ?

Hiçbir anayasal zemine yaslanmayan, hiçbir yasaya dayanmayan bu uygulamalar başlatılırken, bütün yasalar askıya alınırken, kent ve ilçe merkezleri kuşatılıp siviller, gençler, çocuklar, kadınlar keskin nişancılar tarafından öldürülürken NEREDEYDİNİZ?

HUKUKÇULAR NEREDEYDİ?

Buzdolabında saklanan çocuk bedenleri dünyayı sarsarken SİZ NEREDEYDİNİZ?

Esnafların hak ve çıkarlarını savunduğunu iddia edenler!

Onlarca kent ve ilçe merkezinde esnafların işyerleri, dükkanları yakılıp yıkılırken, onlarca esnafa linç girişiminde bulunulurken SİZ NERDEYDİNİZ?

ARKA PERDEDE KİM VAR?

20 Eylül’de İstanbul’da ve daha pek çok yerde, cumhurbaşkanı ve başbakan “Milyonlarca nefes, teröre karşı tek ses” mitingi ve mitingleri düzenleyecekmiş.

Yarın yapılacak mitingin buna zemin döşemek olduğunu anlamamak için şöyle diyelim:

“Anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az”

Bir şey daha söylememiz gerekiyor:

Bu ülkenin ortak değerlerini, sembollerini, bayrağını araç olarak kullanmaktan vazgeçin. Şiddetin, ırkçılığın, faşizmin, Vandalizmin üzerini bayrakla örterek  gizleyemezsiniz.

Bayrağın arkasına gizlenmek, yapılan ve yapılmakta olan insanlık dışı uygulamaları unutturmak, AKP’yi aklamak ve 1 Kasım seçimlerinde oy devşirmesine giden yolları açmaktır.

Bu sermayenin çıkarlarına hizmet edebilir de size ne oluyor?

Siz, gerçekten kardeşlik diyorsanız,

Siz, gerçekten barış diyorsanız,

Siz gerçekten analar ağlamasın diyorsanız,

Bütün acıların ortak acı olduğunu kabul ediyorsanız,

Savaşın işçiler emekçiler için yıkım ve yoksulluk olduğunu inkar etmiyorsanız,

Fiili darbe uygulamalarına karşıysanız,

Diyarbakır’da başka, Ankara’da başka konuşmayacaksanız,

BU OTORİTER, FAŞİZAN REJİME VE ONUN DESTEKÇİSİ SERMAYEYE DOLGU MALZEMESİ OLMAKTAN VAZGEÇİN!

İŞÇİLER, EMEKÇİLER, KADINLAR, YOKSULLAR, ÖTEKİLER, GENÇLER VE YÜREĞİ BARIŞ İÇİN ATANLARLA BİRLİKTE ÇOCUKLARIMIZIN ÖLMEMESİ, DAHA FAZLA TABUT TAŞIMAMAK İÇİN:

“BARIŞ HEMEN ŞİMDİ” TALEBİNİ EN GÜÇLÜ ŞEKİLDE BİRLİKTE HAYKIRALIM!

AKSİ ABESLE İŞTİGALDİR!

KESK YÜRÜTME KURULU

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]