Bugün 2 Temmuz 2015…

Sivas (Madımak) katliamının üzerinden tam 22 yıl geçti.

Onur üyemiz Behçet Aysan’ın da aralarında bulunduğu 33 aydının ve 2 otel çalışanın yakılarak katledilmesinin yıldönümü…

Bugün hala ‘’Sivas yangını 22 yıldır sürüyor’’ diye cümleler kuruyorsak, katliamın yaşandığı 1993 yılından günümüze kadar olan sürede adalet ve gerçek bir yüzleşme sağlanmadığındandır.

Bugün hala ‘’Sivas yangını 22 yıldır sürüyor’’ diye cümleler kuruyorsak, ne katliamın tetikçileri gerektiği gibi yargılan(a)madığı ne de teşvikçileri ve arkasındaki siyasal güçlerle hesaplaşıl(a)madığındandır.

Bugün hala ‘’Sivas yangını 22 yıldır sürüyor’’ diye cümleler kuruyorsak, adalet ve eşit yurttaşlık hakkı talep eden Alevilere yönelik baskılar hala devam etmekte, hala birçok yerde Alevilere ait evler işaretlenmekte, hala aleviler iş ararken ayrımcılığa tabi kılınmasındandır.

Ve bu yangın bugün Ortadoğu’da El Nüsra, IŞİD, El Şebap vb. ırkçı ve gerici kadın düşmanı çeteler aracılığı ile devam etmektedir.

Ve bu yangın Kürtleri, Alevileri, Ezidileri, Süryaniler farklı inanç, kültür, etnik kökenden insanları da içine almış (sesimizi çıkarıp gerekli tepkiyi göstermezsek) almaya da devam edecektir.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası olarak Sivas’ta katledilenleri saygıyla anıyor, katliamın tetikçilerini ve arkasındaki güçlerin hesap vermesi için mücadele edeceğiz.

Unutmayacağız.

Hesap Soracağız…

 

MERKEZ YÖNETİM KURULU

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]