Bodrum Devlet Hastanesi girişinde toplanan sağlık çalışanları, Uzm. Dr. Yunus Çiftçi’ye hasta yakınlarınca bugün yapılan saldırıya tepki gösterdi. Grup adına basın açıklamasını okuyan Diş Hekimi Canan Yılmaz Varlı, “Önceki gece saat 03.00 sıralarında, kadın doğum servisindeki zorlu doğum sonrası bebeğin sağlık durumunun kötü olması nedeniyle acil müdahalesi yapılmış, hayata döndürülmeye çalışılmıştır. Ardından bebek hayata döndürülmüştür. Bebek Denizli’de yeni doğan ünitesi olan bir hastaneye 112 ekibi ve çocuk hastalıkları uzmanı eşliğinde monitörize bir şekilde sevk edilmiştir. Seyir esnasında bebeğin genel durumu kötüleşince, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Hastanesi’ne götürülmüş, orada da yapılan tüm müdahalelere rağmen bebek hayata döndürülememiştir. Doğum yapan kişi serviste takip altındayken, bugün saat 09.00’da doğumu yaptıran Uzm. Dr. Yunus Çiftçi, vizit için odasına girip durumunu sorduğunda, hasta yakınının hakaretine uğramış ve darp edilmiştir. Hastanemiz doktorunun gömleği parçalanmış, kafa, sırt ve boyun bölgelerine darbe almıştır. Kendisini savunmaya çalışmıştır. Fakat bu saldırıda ağır travmalar oluşmuştur. Adı geçen hastanın yakınları kolluk kuvvetlerine bildirilerek, gerekli mercilere de başvurular yapılmıştır. Gece gündüz demeden, uykusuz, ağır çalışma koşulları altında ezilen sağlık çalışanları, her geçen gün değersizleştirilmektedir. Bu olay da sağlık çalışanlarının emeğinin değersizleştirilmesinin bir sonucu olarak ortaya çıkmıştır” diye konuştu.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Muğla Şubesi ile Muğla Tabip Odası Bodrum Temsilciği’nin ortak basın açıklamasının ardından, darp edildiği ileri sürülen Uzm. Dr. Çiftçi de yaşananları anlattı. Çiftçi, ayrıca Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne giderek şikayetçi oldu.

Kaynak: Bu haber 23.07.2015 tarihinde http://www.medimagazin.com.tr/ana-sayfa/guncel/tr-bu-kez-bodrumda-3-hasta-yakini-doktoru-darp-etti-1-11-66495.html adresinden derlenmiştir.

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]