Pzt, 15 Haziran 2015

İlk duruşması Manisa`nın Akhisar ilçesinde 13 Nisan`da görülen 301 madencinin hayatını kaybettiği Soma katliamıyla ilgili 8‘i tutuklu 45 sanıklı davanın ikinci duruşması bugün Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi`nde görüldü.

Mahkeme salonunda tutuklu sanıklar Soma Kömürleri AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan, genel müdür Ramazan Doğru, işletme müdürü Akın Çelik, teknik müdür İsmail Adalı, teknik nezaretçi Ertan Ersoy, vardiya amirleri Yasin Kurnaz, Hilmi Kazık ve Mehmet Ali Günay Çelik, 37 tutuksuz sanıktan 33‘ü ile madenci aileleri ve sanıkların avukatları hazır bulundu.

Katliamda ölen madencilerin yakınları, kimlik ve güvenlik kontrolünden geçirilerek salona alındı. Aileler, jandarma ekiplerinin koruma kalkanı oluşturduğu tutuklu sanıklara tepki gösterdi. Orta bölümü müşteki ve mağdurlara, sağ tarafı basın mensupları ve izleyicilere, sol bölümü mağdur ailelerin avukatlarına ayrılan salonda, ön iki sıradaki koltuklara da çevik kuvvet polisleri yerleştirildi.

Konfederasyonumuz Kadın Sekreteri Gülistan Atasoy, Eğitim Sen Genel Sekreteri Sakine Esen Yılmaz, SES Genel Sekreteri Birsen Seyhan`ın da katıldığı dava, sanık avukatlarının birden fazla kişinin avukatı olması, bunun da menfaat çatışmasına neden olabileceği gerekçesiyle her sanığa farklı avukatların atanması için yarına ertelendi, duruşmanın ikinci oturumu 16 Haziran saat 09.00’da görülecek, dava hafta boyunca sürecek.

Üyelerimize Verilen Disiplin Cezaları İdare Mahkemelerince İptal Ediliyor

alt

13 yaşındaki öğrencisinin gözaltına alınmak istenmesine karşı çıkan Eğitim Sen üyemiz Ayşegül Ersoy hakkında idari ve disiplin soruşturması başlatılmış; soruşturma sonucunda geçtiğimiz günlerde Ersoy‘a önce “kınama” cezası verilmiş, ardından Kırkağaç ilçesindeki Gelenbe Şair Eşref Ortaokulu`na “Devlet memurunun itibar ve güven duygusunu sarsacak nitelikte davranışlarda bulunmak” gerekçesiyle sürgün edilmişti.

Diğer bir yandan 13 Nisan 2015‘te görülen ilk duruşmada Eğitim Sen Akhisar Temsilciliği yürütme kurulu üyemiz Ramazan Dede, görevli olduğu Ülkü İlkokulu‘nun çok amaçlı salonunun düğünlerde kullanılan plastik sandalyelerini bilgi vererek alıp kucağında çocuk bulunan Somalı ailelere vermişti. Dede, sandalyeleri sağlam bir şekilde aldığı yere bırakmış olmasına rağmen üyemiz hakkında okul müdürü Cafer Tetik tarafından, “sandalyelerin Somalı ailelere verilmesi” gerekçe gösterilere soruşturma ve inceleme başlatılmıştır.

Bu hukuksuz sürgün ve soruşturma yanında, Soma`da yaşanan iş cinayeti nedeniyle üyelerimize açılan pek çok disiplin cezası idare mahkemelerince iptal edilmektedir.

Konfederasyonumuz, Soma davasının takipçisi olmaya, açılan disiplin cezalarının iptali için mücadele etmeye devam edecektir.

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]