6 Mart’ta Nusaybin’de start  alan Dünya Kadın Yürüyüşü 8 Mart coşkusuyla  Diyarbakır’da devam ediyor. Bu yıl 4. Dünya Kadın Yürüyüşü Uluslararası eylemi Nusaybin’den başlayarak dünyanın dört bir yanından ve Türkiye’den kadınların katılımıyla  çeşitli eylem ve etkinliklerle devam ediyor.

DKY eylemi, 6 Mart tarihinde Nusaybin Mitanni Kültür Merkezi’ndeki karşılamanın ardından, paneller, forumlar ve gerçekleştirilen akşam konserleri sonrasında 7 Mart’ta sınırda yapılan kadın buluşması ile Mardin’e geçti. Mardin’de kadınların ârbane’li karşılaması sonrasında kent merkezine yapılan yürüyüş ile akşam Kasımiye Medresesin’de  İran’lı müzik  grubu Yelda Abbasi konserinde Mardin’li  kadınlarla buluşuldu.

alt

 

alt

8 Mart tarihinde ise Diyarbakır’da  Dağkapı  meydanında  başlayan etkinlikler İstasyon  Meydanında  onbinlerce kadının  katıldığı  coşkulu  bir miting ile devam Ederek akşam Cigerxwun Kültür  Merkezi’nde  müzik ve dans  dinletisi ile son buldu. DKY, 9 Mart’ta devam edecek etkinlikler sonrası Antakya’ya geçerek, Antakya’lı kadınlarla  buluşacak, yürüyüşüne  devam edecek.

alt

alt

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]