Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri olarak; SES İstanbul şubeleri Şişli, Bakırköy, Anadolu ve Aksaray Rojava kadın devrimini selamlıyoruz.

         Rojavadan kadınların kazanımları Kürt kadınların yıllardır özgürlük dağlarında kobanekadinaciklamaşekillenen direnişinin ürünüdür.

         Toprağı, dili, kimliği, inancı, varlığı ve insanlık için çocukları için savaşan anaların devrimidir.

         Köleci iktidar zihniyetine karşı bedenini siper etmiş Arin Mirkanların, Nejat Suphi Paramazların, kaderortakkayaların devrimidir.

         Rojava devrimi ortadoğunun geleceğini belirlemektedir. Tek yanlı inkarcı eğemenlikli tarih yapımının kırıldığı yeni tarihin oluştuğu son noktadır. Tüm halklar ve emekçiler açısından yeni bir ruh yeni bir mücadele yeni bir umut kaynağıdır.

         Kobane halkı YPG YPJ ve Özgürlük hareketinin öncülüğünde gelişen bu direniş 21.yüzyılın barış demokrasi ve Özgürlük değerlerin yükselişidir. Ortadoğuda Hegamonik güçler tarafından üçüncü dünya savaşı sürdürülmek isteniyor. Daiş eliyle geliştirilen katliamın arkasındaki zihniyeti biliyoruz. Milyonlara varan göçler, gasp edilen kentler, öldürülen çocuklar, pazarda satılan kadınlar insanlık onuruna yapılan saldırı ve yönelimler toplum kıyımı ve doğa kıyımıdır.

         Tüm bunlara rağmen tarihin ve bizlerin tanıklık ettiği Ortadoğu coğrafyasında eşsiz bir direnişin devam etmesi Kapitalist modernitenin, Rojava’da gerçekleşen demokratik modernite karşısındaki yenilgisidir.

         Biz sağlık emekçileri olarak Rojava ve Kobane halkının her zaman yanındayız!

         Kobane halkı ile devam ettirdiğimiz gönüllü sağlık hizmetlerini yanında, İstanbul SES şubeleri organizasyonu ile Şişli Kent Kültür Merkezinde dayanışma konserimizi 16 Ocak 2015 Cuma günü saat 18.00’da gerçekleştirilecektir. 14.01.2015

 

SES İSTANBUL ŞUBELERİ

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]