17 aralık 2013 de milyonlar evlerde ayakkabı kutularından, kasalardan çıktı. Para sayma makinaları bulundu. Cumhuriyet tarihinde rastlanılmayan bir olaydı. Bakanlar, bakan çocukları, patronlar ve bürokratlar tutuklandı.

            Aynı anda hakimler görevden alındı, savcılar değiştirildi, yüzlerce memurun yer değişikliği yapıldı. Sonuç herkes serbest bırakıldı. Tam yıl dönümünde ise mahkemeler delil yetersizliğinden dosyayı kapattı.

         17aralik2015   Daha da ilginç gelişmelere tanık olduk. Meclis komisyonu kurulmasına karşı çıkıldı. Zorlada olsa kuruldu. Bir yılda 10 kere toplanabildi. 70 klasör 20 klasöre düşürüldü. 9 Ocakta karar günü doluyor. Komisyon hala karar vermedi.

            Bu kadar gelişme üzerine hala görevlerinin başındalar. Madem suçsuzsunuz niçin istifa edip yargılanmıyorsunuz. Böyle devam ettiği sürece halkın vicdanında hep suçlu kalacaksınız.

            Halkımız adına sormak istiyoruz. Merak ediyoruz.

            Bu kadar para niçin evde saklanır. Niçin evde sayılır. Telefon tapeleri nedir. Bu görüşmeleri niçin yaptınız. İş adamının bu işlerle ne ilgisi vardır. Bu halka karşı yapılan nedir.

Dünyanın gözü önünde utanıyoruz.

            Dalga geçercesine o gün ele geçirilen paraları tam yıl dönümünde valizlerle geri teslim edildi. Bu kişilerin hesap numarası yok mu. Bu çağda bu ilkellik açıklanamaz , tek nedeni vardır vatandaş ile dalga geçmek. O zaman meclis komisyonu niçin toplandı. Komisyon bu kişileri Yüce divana gönderir ve orada suçlu bulunur iseler bu paraları nasıl geri alacaksınız.

Bizim paramızı niçin verdiniz.

            Evde saklanan paranın faizi olur mu.? Bu kişilere 50 bin tl faiz ile geri ödeme yapıldı. Bazı medya organları kişileri aklamaya çalışıyor. Temizlemeye çalışıyor. Bu faizi kızılay’a bağışlamışlar. Bu kişiler iyi niyetli insanlarmış.

Değerli Eskişehirliler:

            Yolsuzluk ve rüşvette dünyada 10 sıradayız. Ülkemiz temizlenmeden işçinin, memurun, esnafın, emeklinin rahat yaşama şansı yoktur. Somada işçiler ölmeye devam edecek, recep amca yırtık lastik giyecek , Taşeron açlık sınırını altında yaşayacaktır. Bizler kim olursa olsun hesap vermeli, yargılanmalıdır diyoruz. Bizlerin vicdanında kimse aklanmamıştır. Aklanmayacaktır.

YALÇIN MUTLU

SES ŞUBE BAŞKANI

KESK DÖNEM SÖZCÜSÜ

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]