Cum, 06 Haziran 2014

altGenel Başkanımız Lami ÖZGEN ve Eğitim Sen Genel Başkanı Kamuran KARACA`nın da aralarında bulunduğu KESK heyeti dün (5 Haziran Perşembe) Milli Eğitim Bakanı Nabi AVCI ile görüştü. Milli Eğitim Bakanı Nabi AVCI ile yapılan görüşmeye KESK MYK üyeleri Ali BERBEROĞLU ve Canan ÇALAĞAN da katıldı.

Yapılan görüşmede, Konfederasyonumuz ve bağlı sendikalarımıza yönelik baskıların, soruşturma, sürgün ve cezalandırmaların arttığı, idari ve siyasi baskılar nedeniyle çok sayıda üye ve yöneticimizin mağdur edildiğine vurgu yapıldı. Bu konuda yaşanan sorunlara çözüm bulunması ve mağduriyetlere son verilmesi gerektiği, hiçbir sebeple sendikal faaliyetlerimizin engellenemeyeceği belirtildi. 

Eğitim yöneticilerinin atamalarında yaşanan sorunlar da ele alındı. Eğitim Sen`in idareci atamalarında “sözlü sınav” uygulamasının yeni sorunları beraberinde getireceği görüşü bir kez daha iletilerek, her okulun kendi yöneticisini kendisinin seçmesi gerektiği, eğitim yöneticilerinin belirlenmesinde objektif kriterlerin esas alınması gerektiği belirtildi. 

Son olarak eğitim politikalarının oluşturulması sürecinde MEB`in özellikle Eğitim Sen`in görüşlerine başvurmadığı, sendikamızın eğitimin bütün sorunlarına yönelik eleştiri, öneri ve çalışmaları olduğu hatırlatılarak, bakanlığın sendikamızın görüşlerini ve önerilerini dikkate alması gerektiği belirtildi. 

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]