LEFKOŞA -KKTC’de sağlık alanında örgütlü 5 sendikanın, fazla mesailer konusunda çıkarılan kanun hükmünde kararnamenin geri alınması talebiyle cuma günü sağlık kurumlarında başlattığı eylem devam ediyor.

Lefkoşa Doktor Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Rifat Siber, hastanede acil hastalara gereken tedavi verildiğini, ancak poliklinik hizmetleri verilmediğini açıkladı.

Servislerde yatan hastalara bakıldığını, Ayaktan Tanı ve Tedavi Merkezi’nde acil vakalara hizmet verilerek acil durumlarda gerekli filmlerin çekildiğini, mide kanaması gibi durumlarda endoskopilerin yapıldığını, Kan Bankası’nın da acil durumlarda hizmet verdiğini anlatan Başhekim Dr. Siber, normal poliklinik hizmetlerinin ise verilmediğini ve sadece acil hastalar için eczacılık hizmetlerinin devam ettiğini kaydetti.

Dr. Siber, hemşirelerin hasta tedavilerini yaptıklarını, yemek dağıtımının ise zaten özel şirket tarafından yapıldığını belirtti.

Tıp-İş Başkanı Erol Şeherlioğlu da, cuma günü başlayan eylemin devam ettiğini, net tavrın yarın Bakanlar Kurulu toplantısında alınacak kararla belirleneceğini kaydetti.

Sağlık Bakanı Ahmet Kaşif’le dün yaptıkları toplantıda, ek mesaiyle ilgili kararnamenin geri çekilmemesi halinde eylemleri devam ettireceklerini ilettiklerini aktaran Şeherlioğlu, şu anda yaptıkları eylemin grev olmadığını ifade etti.

Şeherlioğlu, gerekirse fazla mesaiye gitmeyerek, acil servislerde grev yapacaklarını da söyledi.

Şeherlioğlu, poliklinik hizmeti alamayan hastaların acile müracaat ettiğini ve burada gerekenin yapıldığını, acil durumlarda ameliyatların yapıldığını ve gereken hastalara reçetesiz ilk yardım hizmeti verildiğini anlattı.

Kendilerinin de fazla mesaiye kalmak istemediğini, hükümetin fazla mesai ücreti vermek istemiyorsa bu konuda köklü çözümler üretmesi gerektiğini belirten Şeherlioğlu, hükümetin amacının, özel sektör ile kamu çalışanlarını karşı karşıya getirerek, fazla mesainin ardından asgari ücret ve maaşlarda kesinti yapmak olduğunu iddia etti.

 

11 agustos 2009 medimagazin

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]