Sağlık ve Sosyal Hizemk Emekçileri Sendikası Merkez Yönetim Kurulu’nun Hemşireler Günü ile yaptığı basın açıklamasını haberin devamında inceleyebilirsiniz.

 

KRİZ EVİMİZİN BARIŞINI , FARKLI İSTİHDAM VE ÜCRET ÇALIŞMA BARIŞIMIZI BOZDU!

Ülkemizde sağlık çalışanlarının Grevli–toplu sözleşmeli sendika taleplerine kulak tıkayan, sağlık emekçilerini/hemşireleri açlığa ve yoksulluğa mahkûm eden iktidar sahipleri, sağlıkta yıkım projesinin mimarları; Tıp Bayramı, Ebeler Günü, Hemşireler Günü vb. günleri göstermelik törenlerle kendi meşreplerince kutlayarak, sağlık emekçilerini bölmeye, onların ekonomik, demokratik, özlük ve sosyal haklarını adeta unutturmaya çalışmaktadır.

Resmi toplantılarda, şatafatlı törenlerde mesleğin ve mesleği yapanların gerçek sorunlarından uzak, hemşireliğin ne kadar zor, ne kadar kutsal bir meslek olduğuna dair konuşmalarla yine “beyaz melek” edebiyatı yapılacak.

Hemşirelik halen kadın mesleği olarak görülmektedir. Bu nedenle de evde, işte ve kamusal alanın tümünde erkek egemen anlayışın insafına terk edilen hemşirelerin sorunları sadece ücret ve mesleki sorunlar değildir. Tam da bu nedenle hemşirelik mesleği halen yazılı ve görsel basında magazinleştirmenin unsuru olarak kullanılmaktadır. Hem bir kadın hem de emekçi olarak ezilen, sömürünün katmerlisini yaşayan hemşirelerin sorunlarını, hemşirelik kadın mesleği olarak algılandığı sürece kadının özgürlük mücadelesinden ayırmak mümkün değildir.

Emeğe, eşitliğe adil bir yaşama ve paylaşıma karşı olan bir anlayışın derdimize çare olmayacağı açıktır. Biz haklarımızla insanız, kazanımlarımızla kendi tarihimizi yazabilir, kendi günlerimizi ve bayramlarımızı yaratabiliriz

Sendikamızın geleneğinde hak arama mücadelesini bu tür geleneksel günlere hapsetme anlayışı yoktur. Çünkü böylesi bir bakış gerçeği gizlemeye ve sorunlara cila çekmeye hizmet eder.

Sorunlarımızın çözüme kavuşturulduğu daha barışçıl, adil ve özgür bir dünyada hemşireler gününü hep birlikte kutlayacağımız günlere olan inancımızla tüm hemşirelerin 365 günü kutlu olsun.

                                                                                                                                                                                                                                  11 Mayıs 2009   

                                                                                                                                                                                                                          Merkez Yönetim Kurulu

HEMŞİRE- EBE anketi çalışmamızın sonuçları için >>>>>

 

 



 

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]