Gazze’nin kuzeyindeki Jabaliya bölgesinde, iki uluslar arası insan hakları eylemcisiyle birlikte ambülansta bulunan Filistinli sağlık emekçilerinden birisi daha İsrail güçleri tarafından vuruldu.

Hassan al-Attal isimli Kızılhaç sağlık görevlisi, Jabaliya mülteci kampının doğusundaki Semmo bölgesinden, İsrail askerleri tarafından öldürülen bir sivilin cesedini taşırken vuruldu.

Kanadalı ve İspanyol insan hakları eylemcileri de olay yerindeydi.

“Sağlık ekibi olduğumuz çok belliydi. Ekipin parlak kırmızı sağlıkçı üniforması giymiş olan iki üyesi, cesedi almaya gittiklerinde, bir İsrail keskin nişancısı tarafından 13 kez üzerlerine ateş edildi”. s
Uluslararası Dayanışma Hareketi’nden Eva Bartlett (Kanada)

“İsrailliler ambülansa bir kez ateş ettiler. Şu ana kadar en az altı sağlık görevlisi görevlerini yaparken öldürülmüş durumda. Sağlıkçılar nasıl çalışacaklar? Kızılhaç’ın İsraillilerle insani görevlerini koordine etmek için giriştiği her on çabadan sadece ikisine izin veriliyor. Bu da İsraillilerin sağlıkla ilgili görevlerin yüzde sekseninin güvenlik içinde yapılmasını reddettikleri anlamına geliyor.” Alberto Arce (İspanya) – Uluslararası Dayanışma Hareketi

Son sekiz gün içinde en az altı Filistinli sağlık emekçisi İsrail saldırıları sonucunda öldürüldü.

Uluslar arası Dayanışma Hareketi eylemcileri ise Gazze şeridindeki ambülanslara eşlik ediyorlar. 31 Aralık’ta sağlıkçı Muhammed Abu Hassera yaralılara yardım etmeye çalışırken ambülansta vurularak öldürüldü. Yine ambülansta olan Dr Ihab Al Mathoon, birkaç saat sonra hastanede öldü. 4 Ocak’ta Yaser Shbeir, Raf’at Al-A’kluk, Arafa Hani ‘Abdul Dayem ve Anes Fadel Na’im çalıştıkları ambülansların İsrail bombalarına hedef olması sonucunda öldürüldüler.
palsolidarity.org

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]