Ekonomik krize ve anti demokratik uygulamalara karşı “Zamlar Geri Alınsın, Emek ve Demokrasi Programı Hayata Geçirilsin” talebiyle emekten ve demokrasiden yana güçlü bir muhalefet oluşturabilmek için çeşitli illerde üyelerimiz alanlardaydı.

Eylemlerde, 29 Kasım’da KESK ve DİSK’in çağrısıyla Ankara’da düzenlenecek olan “Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi”nin çağrısı da yapıldı. 

Bu krizi bizler yaratmadık ve bedelini ödemeyi kabullenmeyeceğiz! İşsizliğe, yoksulluğa ve zamlara karşı emek, barış ve demokrasiden yana tüm kesimleri 29 Kasım’da Ankara’ya bekliyoruz.

BOLU:

15 Kasım Eylemi Bolu Hükümet Meydanında yaklaşık 170 kişinin katılımıyla yapılmıştır. Basın Açıklaması KESK Dönem Sözcüsü ve  Şube Başkanımız Serdar KOÇYİĞİT yapmıştır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Diyarbakır:

Zamların geri alınması ve emekten ve demokrasiden yana bir proğramın hayata geçirilmesi için Diyarbakır Ofis AZC Plaza önünde yaklaşık 200 kişinin katılımıyla basın açıklaması gerçekleştirildi. Açıklamaya geçmeden önce beş dakikalık oturma eylemi gerçekleştirildi. Açıklamaya katılanlar; Eğitim ve Sağlık Haktır. Savaşa Değil Halka Bütçe, Yaşasın Halkların Kardeşliği, Gün gelecek Devran Dönecek, AKP Halka Hesap Verecek, Yaşasın Demokrasi Mücadelemiz, Parasız Eğitim Parasız Sağlık Zam Zulüm, İşkence İşte AKP…vb sloganlarla destek verdiler.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 İstanbul:

15 kasım 2008 KESK İstanbul  Şubeler Platformunu Ankara mitingi öncesi zamlar geri alınsın emek demokrasi özgürlük basın açıklaması; Bakırköy Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünden Bakırköy Özgürlük Meydanına kadar yaklaşık 1500 kişinin yürüyüşü ile  gerçekleştirildi. Polisin barikat kurarak izin vermemesi üzerine kitle yoğun bir şekilde emekçiye değil çetelere barikat sloganıya yürüyüşe başladı. İki kilometre yol boyunca çevreden halkında desteği ve katılımıyla coşkulu kitle, zamlar geri alınsın, susma sutukça yine zamlar gelecek, doğalgaza değil maaşlara zam, krizin faturası patronlara, zam zulüm işkence işte AKP, yaşasın hakların kardeşliği sloganlarını attı. Özgürlük Meydanında KESK genel başkanı Sami Evren ve çeşitli kitle örgütlerinin temsilcileri kısa konuşmalarından sonra oturma eylemiye basın açıklaması bitirildi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Manisa:

Sloganlarla protesto etti. 13.30 KESK şubeler platformu adına SES şube başkanı Zeynel KAPLAN Basın açıklamasını yaparak 29Kasımdaki KESK ve DİSK in ortak yaptığı Emek Barış ve Demok rasi mitingine tüm halkı davet etti. Alkışlarla basın açıklaması sona erdi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Mersin:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ordu:

Adapark’ta saat 13.00’te biraraya gelen Kesk Şubeler Platformu üyelerine ADD, şiyasi partiler ve öğrenciler de destek verdi.Eğitim Sen şube başkanı Ahmet Süngü’nün okuduğu basın açıklamasına yaklaşık 500 kişi destek verdi.

 

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]