MYK Üyemiz Meryem Özsöğüt Derhal Serbest Bırakılmalıdır

Facebook
Twitter
WhatsApp

11 Ocak 2008 tarihinden itibaren adalete, vicdana ve akla aykırı biçimde tutklu bulunan MYK üyemiz Meryem Özsöğüt’ün dördüncü duruşması bugün görülmüştür. Duruşmadan önce Ankara’da Adliye binası önünde bir basın açıklaması yapılmış ardından da KESK ve bağlı sendikalarımızdan da pek çok kişinin katılımıyla topluca duruşma salonuna girilmiştir. Savunmada tüm gerçekler bir kez daha açığa çıkmış olmasına ve 30 civarında avukatın da savunma için hazır bulunmasına karşın davanın bir sonraki duruşması  5 Eylüle ertelenmiştir.

Meryem Özsöğüt ile ilgili olarak bizim girişimlerimiz sonucunda PSI tarafından bir kampanya başlatılmış, kampanya çerçevesinde toplanan imzalar hem İçişleri ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na hem de Başbakana iletilmiştir. İmza kampanyasının sonunda toplanan bütün imzalar PSI tarafından Avrupa Birliği’ne de iletilecektir. ILO (Ululslararası Çalışma Örgütü) hükümete bu konuda müdahale etme kararı almıştır. 

kampanyaya destek olmak için>>>>> 
(açılan sayfada altta sarı satırlara sırasıyla isim- soy isim, mail adresi, kurum adı, ülke adı yazılacaktır. ülke butonundan  Turkey seçilmelidir. Sonra da alttaki “send message” yazan kısım tıklanmalıdır.)

Kampanyaya desteğin arttırılması için sendikamız parlamentoya ve demokratik kitle örgütlerine dönük bir çalışma başlatmıştır.

 foto1     foto2

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]