İstanbul Güngören’de halka karşı gerçekleştirilen bombalı saldırıyı protesto ediyor, nefretle kınıyoruz. Saldırıda yaşamını yitirenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz.

 

Ne yazık ki daha öncede benzer Kontrgerilla yöntemini çağrıştıran katliamlar ülkemizde yaşanmıştır. Bu saldırıda önce bir bombanın, ardından toplanacak kalabalığı dikkate alarak tahrip gücü daha yüksek ikinci bombanın patlatılması, kitle katliamının hedeflendiğini açıkça göstermektedir.

 

Ergenekon çetesi üzerinden çeşitli ifşaatların yapıldığı gerçek suç ve suçlulara uzanılmadığı, bu konuların kamuoyunda yoğun tartışıldığı bir dönemde böylesi bir katliama başvurulması düşündürücüdür. Geçmişte de Ergenekon ve benzeri yapılanmaların halkı birbirine düşürmeyi amaçlayan tertipler içinde bulunduğu artık aşikardır.

 

Gerçek bir iç barışa ve dayanışmaya ihtiyacımızın olduğunun bilinci ile bizi karşı karşıya getirmek isteyenlerin oyununa gelmemek için bugüne kadar yapılanları yeniden hatırlamamız gerekmektedir. Bizler bugün; barışı, kardeşliği, insanlığı, demokrasiyi, özgürlüğü ve emekçilerin birliğini daha güçlü savunmalı ve bu katliamı gerçekleştirenlerin amacına hizmet eden tutumlardan uzak durmalı ve bunlara izin vermemeliyiz.

 

Yaşamı ve yaşatmayı esas alan, merkezine insanlığı koyan bir örgüt olarak; kan, acı ve ölüm üzerinden medet umanları, kadın-çocuk gözetmeden halkı hedefleyerek gerçekleştirilen katliamı bir kez daha şiddetle kınıyor, faillerinin bir an önce açığa çıkarılması ve yargılanması için tüm yetkilileri göreve çağırıyoruz.

28 Temmuz 2008     

MERKEZ YÖNETİM KURULU

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]