Sağlık emekçilerinden yemek ve radyoloji eylemi

Facebook
Twitter
WhatsApp

SES Şişli Şubesi üyesi sağlık emekçileri, SSGSS, radyoloji çalışanların çalışma saatlerinin 9’a çıkarılması ve sağlık çalışanlarının yemek haklarının yüzde 50 ücretli hale getirilmesini protesto etti. İstanbul Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi konferans salonu önünde dün biraraya gelen SES üyesi sağlık emekçileri adına açıklama yapan SES Şişli Eğitim Sekreteri Selma Ateş, AKP’nin sağlıkta yıkım programına devam ettiğini belirterek, “Maliye Bakanlığı’nın gündeminde de 24 saatlik hizmet veren sağlık kurumlarında ücretsiz verilen yemeğin bedeli yüzde 50’sinin çalışandan alınması var” dedi.

 

Ateş, açıklamasına şöyle devam etti: “Şimdilerde ise yataklı tedavi kurumlarında çalışanların yemek ücretlerinin yarısını ödemesini istenmektedir. Yıllar önce Ege Üniversitesi’nde benzeri bir durum yaşanmış Danıştay 5. Dairesi yemek ücreti alınmayacağı yönünde karar vermişti. SES olarak Maliye Bakanlığı’nın genelgesini iptali için dava açmış bulunmaktayız, yönetmeliğe aykırı davranılmamalı, Sağlık Bakanlığı’nın gerekenleri yapmasını istiyoruz.”

 

Sağlık emekçisinden simitli eylem  
Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde çalışan personelden yemek ücreti alınmaya başlanması, düzenlenen bir eylemle protesto edildi. Yemekhane önünde toplanan çalışanlar, “Sağlık haktır satılamaz”, “Emekçiyiz haklıyız kazanacağız”, Sağlıkta yıkımı durduracağız”, “Ekmeğe uzanan eller kırılsın” sloganları atarak Sağlık Bakanlığı’na yürüdüler. Eylemcilerin elinde simitler olması dikkat çekti.

‘HAKLARIMIZ ELİMİZDEN ALINIYOR’
Burada eylemciler adına konuşan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Ankara Şube Başkanı İbrahim Kara, “Çalışanların hakları birer birer ellerinden alınıyor. Sosyal Güvenlik Yasası’yla tırpanlanan haklarımıza şimdi yemeklerin paralı hale getirilmesi eklendi. Bunu kabul etmiyoruz” dedi.
Bu arada, Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde çalışanlar da düzenledikleri bir eylemle yemeklerin paralı olmasını eleştirdi.
Birgün 26 Nisan 2008

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]