6 Nisanda Kadıköyde SSGSS Geri Çekilsin! Sloganı Yankılandı

Facebook
Twitter
WhatsApp

İstanbul Kadıköy’de Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası yasasına karşı ‘Herkese Sağlık Güvenli Gelecek Platformu’ tarafından yapılan mitinge 30 binin üzerinde emekçi katıldı. Emekçileri ağır hak gaspları ile karşı karşıya bırakan yasanın geri çekilmesinin istendiği mitingde genel grev ve direniş çağrıları öne çıktı.

Başta İstanbul olmak üzere Türkiye’nin pek çok ilinden gelen emekçiler ile halkın sağlık ve sosyal güvenlik hakkına sahip çıkanlar 6 Nisan’da Kadıköy’de buluştular. Gittikçe kalabalıklaşan kitle 14.30’da mitingin yapılacağı Kadıköy İskele Meydanı’na doğru yürüyüşe geçti. On binlerce kişinin sıralandığı miting kortejlerinin alana girişi saatleri buldu. “Genel grev genel direniş” talebinin öne çıktığı mitingde, SES, Petrol-İş, Harb-İş, Yol-İş, Deri-İş, Haber-İş, Birleşik Metal-İş, Genel-İş, Dev Sağlık-İş, Eğitim Sen kitlesellikleriyle dikkat çekti.

Merkez örgütler adına kitleyi selamlayan TTB Merkez Konsey Başkanı Gençay  Gürsoy, AKP’nin sosyal devlet ilkesini çiğneyerek anayasal bir suç işlediğini, yapılan mitingin AKP hakkında bir suç duyurusu olduğunu söyledi. Artık sözün bittiğini dile getiren Gürsoy genel grev ve direniş çağrısında bulundu. Gürsoy söylerini “Siz de söylüyorsunuz zaten şartel iner bu iş biter” diyerek noktaladı.

Yapılan konuşmaların ardından Grup Yorum’un söylediği parçalar eşliğinde halaylar çekildi.

Mitingden izlenimler

– Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu’ nun “Benim tabanım rahatsız değil”, “Kadıköy mitingine katılmıyoruz” açıklamasına karşın Türk-İş’e bağlı Petrol-İş, Tez Koop-İş, Harb-İş, Deri-İş, Haber-İş, Yol-İş, TÜMTİS, Basın-İş, Selüloz-İş, Hava-İş, Belediye-İş üyesi 10 bini aşkın Türk-İş üyesi işçi mitinge katıldı. İşçiler, “İşçiler burada Türk-İş nerede?”, “Türk-İş işçiye hesap verecek” sloganlarıyla tepkilerini dile getirdiler.

– KESK pankartının arkasında ise Eğitim-Sen, SES, Kültür-Sanat Sen, BES, Tüm-bel-Sen, Tarım Orkam-Sen ve Tekstil-Sen üyeleri yürüdüler.

– DİSK kortejinde Birleşik Metal İş Sendikası kalabalık, Emekli Sen ve Dev-Sağlık İş ise canlı kortejleriyle dikkatleri çekerken Nakliyat-İş, Genel İş, Sine-Sen ve Genç-Sen de DİSK kortejindeki yerlerini aldılar.

– Eczacı Odaları üyelerinin kitlesel şekilde katıldığı mitingde, Tabip Odaları ile Mühendis ve Mimar Odaları da yerlerini aldılar.

 

1.fotograf       2.fotograf          3.fotograf

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]