14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle sağlık çalışanları sorunlarını hükümete duyurmak için dün öğlene kadar çalışmadı.

Sadece acil hizmetlerin görüldüğü hastanelerdeki çalışanlar sokaklara çıkıp hükümetin uygulamalarını protesto etti.


Aynı zamanda Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı’nda değişiklik öngören tasarıya protesto etmek amacıyla Emek Platformu’nun aldığı karar gereğince İstanbul’da 2 saatlik iş bırakma eylemi yapan çalışanlar, Cerrahpaşa’dan Fatih’teki Saraçhane Parkı’na kadar yürüyüş yaptı.


Saraçhane Parkı’na ulaşan grup adına açıklama yapan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Genel Başkanı Köksal Aydın, Türkiye’nin bugün özel bir gün yaşadığını belirterek, tasarının geri çektirilmesi amacıyla tüm yurtta iş bırakma eylemi yapıldığını anımsattı. Aydın, yasa tasarısının çıkması halinde, halkın geleceğinin kararacağını ve sağlık hakkının elinde alınacağını söyledi.

Türk Tabipler Birliği Merkez Konsey Üyesi Ali Çerkezoğlu da, hükümetin insanların en doğal hakları olan emeklilik ve sağlık üzerinde kâr etmeye çalıştığını vurguladı. Bu arada ÖDP Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Ufuk Uras da yürüyüşe katılarak çalışanlara destek verdi. Konuşmaların ardından grup dağıldı.

BAKAN, TAHAMMÜL EDEMEDİ

Sağlık Bakanı Recep Akdağ Gazi Üniversitesi’nde 14 Mart Tıp Bayramı toplantısında çalışanların ‘çalışmama’ hakkını kullanmalarına çok sinirlendi. Akdağ, “Böyle bir bayram gününde kendileri için çalıştığımız vatandaşlarımızın, insanımızın, hastalarımızın işlerini aksatmak gibi uygulamaların hekimlik mesleği ve bayram ile ilgisini kurmanın mümkün olmadığını düşünüyorum” dedi. 15.03.08Birgün

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]