9 Ocak’ta saat 18’de Yüksel’de İnsan Hakları anıtında bir araya gelen SES ve KESK üyeleri, gözaltına alınan SES MYK üyesi Meryem Özsöğüt’ün serbest bırakılması için bir basın açıklaması gerçekleştirdiler. Meryem Özsöğüt Serbest Bırakılsın, Baskılar Bizi Yıldıramaz ve Gözaltılar Serbest Bırakılsın sloganlarının atıldığı açıklamayı SES Ankara Şube Başkanı Adem Bulat okudu.

1.fotoğraf   2.fotoğraf

 

Merkez Yönetim Kurulunun Açıklaması:

 

MYK ÜYEMİZ SERBEST BIRAKILSIN!

İnsan hakları ve sendikal haklar konusunda sicili hayli bozuk bir ülkede yaşıyoruz. Son yıllarda bu sorunun çözümü için birçok yasal düzenleme yapılmasına rağmen uygulamada ve daha önemlisi zihniyette hiçbir değişim yok. Bunun son örneği MYK üyemiz Meryem ÖZSÖĞÜT’ ün evinden apar topar gözaltına alınmasıdır. 08. 01. 2008 tarihinde saat 06:00’da Ankara’daki evine giren emniyet mensupları saatlerce süren arama sonucunda Özsöğüt’ü gözaltına almıştır. Oysa Özsöğüt’ün yeri, yurdu, toplumsal konumu ve sendikal görevi bilinmektedir. Yazılı tebligatla kendisinden ifade vermesi istenebilir, konu her ne ise bu yolla aydınlatılabilirdi. Emniyetin bu tavrı, şahsı, komşuları ve toplum nezdinde rencide etmeye ve yalıtmaya dönük bir tavırdır. Onu peşinen suçlu göstermeye dönük amaç gütmektedir. Bu haliyle insan hakları ihlalidir. Sendikamız MYK üyemizin serbest bırakılması için bir dizi girişimde bulunmuştur. Bu konuda sonuç alıncaya kadar girişimlerimiz devam edecektir. 

MYK üyemiz derhal serbest bırakılmalıdır. 09.01.2008                                                                                                                                MERKEZ YÖNETİM KURULU

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]