Bulgaristan-Ulusal sağlık sistemi çalışanları uyarı grevi yapıyor

Facebook
Twitter
WhatsApp

Bulgaristan Ulusal Sağlık Sistemi işçileri, ücretlerinde yüzde 60 artış istemiyle bugün bir saatlik uyarı grevi yaptılar.

Hükümetin bütçe önerilerini reddeden sağlık çalışanları sendikası KT Podkrepa uyarı grevi kararının toplu sözleşme görüşmelerindeki anlaşmazlığın sürmesi çerçevesinde alındığını açıkladı.

Sri Lanka-Hastane işçileri Salı günü greve başlıyor

Tüm Seylan Hastane Hizmetleri Sendikası, hükümetin Eylül ayından beri ödemediği mesai ücretlerinin ödenmesi dahil birçok talebinin karşılanması için Salı günü 15 sendikada sabah saatlerinde 4 saatlik iş bırakacak. Hastane çalışanları, doktorlar ve hemşireler hariç tüm hastane çalışanlarının fazla mesai ücretlerinin ödenmesi için parmak izi makinesinden geçmesini zorunlu kılan düzenlemelere itiraz ederek parmak izi makinesini kullanmayı reddediyorlar. 

 

Kosta Rika- Serbest ticaret anlaşmasına karşı direniş

Kosta Rika Elektrik Kurumu’nda örgütlü sendikalar kurumla ilgili Serbest Ticaret Anlaşması gündemine karşı greve gideceklerini ilan ettiler. İşçilerin elektrik ve telekomünikasyon alanında 57 yıllık devlet şirketinde elde ettikleri kazanımların bu düzenlemelerle geri alınmasını kabul etmeyeceklerini açıklayan işçiler, kurumu savunmak için, hükümetin 2000 yılında kurumu özelleştirmeye çalıştığı sırada yaptıkları gibi gösteri, grev, yürüyüş ve direniş dahil bir dizi eylemi başlatacaklarını bildirdiler. (29 ekim 2007 sendika.org)

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]